Egy év az asztrológia világában

 

Sokan nem asztrológiai tanulmányokat akarnak folytatni, hanem szilárd alapot keresnek az egyre bizonytalanabbá váló mindennapokban. Szeretnének új, hatékony látásmódra szert tenni, s egy idő feletti szemlélettel többet megérteni mindabból, ami körülöttük történik.

Mert egyre nehezebben igazodunk el a világban; évszázados, évezredes kapaszkodóink tűnnek el egyik pillanatról a másikra. Soha jobban nem kellett egy biztos pont, egy világ-iránytű, amelyik értelmezi és összefüggéseiben feltárja a körülöttünk kialakult válság hátterét.

Ki gondolta volna korábban, hogy létezik módszer, amelyik támpontot képes adni ebben a kavarodásában? Mert az asztrológia (az eredeti, távol a bulvárasztrológiától) igen. Talán éppen ezért vált hagyománnyá, titkos tudássá, hogy nehéz időkben elővehessük, és megfejthessük személyre szóló és általános üzenetét. Ebben ad segítséget a humanisztikus asztrológia. Úgy állítottuk össze az iskola első évfolyamának elméleti és gyakorlati tematikáját, hogy az mindenki számára használható eszközöket adjon.

Októbertől decemberig ismertetjük az asztrológia jelképrendszerét: jegyeket, házakat, planétákat és fényszögeket, valamint ezek értelmezésének szabályait. Utána, az év második felében, példaábrák elemzésével segítjük készséggé tenni a horoszkópolvasás szemléletét és gondolkodásmódját. Iskolánk saját asztrológiai programja, a Regiomontanus pedig a régen oly nehézkes horoszkópolvasás folyamatát teszi élvezetes és játékos felfedezőúttá.

Az első év végén azután kettéágazik az ösvény. Vannak, akik az elsajátított szemlélettel és technikai ismeretekkel magabiztosabban és mélyebb önismerettel folytatják útjukat a világban. És vannak, akik egy év alatt annyira megszeretik az asztrológia világát, hogy még szívesen maradnak egy kicsit.

Nekik a további évek még sok-sok élményt, felismerést és szellemi izgalmat kínálnak.

 

 

 


 

A regisztráció 2024. augusztus 20-tól kezdődik a programra

A jelentkezésnek nincsenek feltételei; minden érdeklődőt szeretettel várunk