Tudnivalók

Planéták

Kérdések és válaszok a Humanisztikus Asztrológia Iskoláról

 

Mi a különbség a humanisztikus és a nem-humanisztikus asztrológia között?

Sok asztrológiai irányzat és iskola működik a világban. Mindegyik másképp használja az asztrológia általános eszköztárát, és más megközelítésben vizsgálja a világot és az emberi jelenséget. A humanisztikus közelítés a pszichológiai alapú, személyiségközpontú asztrológia területéhez tartozik.

Miben különbözik a humanisztikus az ún. tradicionális szemlélettől?

A humanisztikus asztrológia nem jósol, és az emberi problémákat, nehézségeket nem tekinti megváltoztathatatlannak. Eszközeivel segít a konfliktusok belső gyökerét megtalálni, az elakadásokat feloldani, és a horoszkóp feltételeinek megfelelő új hozzáállást, életstratégiát kialakítani.

A fentiekről hol olvashatok bővebben?

Rákos Péter könyveiben és a honlapon található szinte valamennyi cikkben.

Hol található az iskola?

A 7. kerületben, a Király utcában. 2019 őszén – ideiglenesen – a Pannon Kincstár (5. kerület, Váci utca 47.) épületében találkozunk.

Király u. 9. - az asztrológia tanfolyam helyszíne

Mik a jelentkezés feltételei?

Nincsenek feltételek. Akik a honlapon ismertetett elméleti és gyakorlati ismereteket meg szeretnék szerezni, azok számára nyitva áll az iskola.

Hogyan lehet beiratkozni?

Augusztus 20-a után a szeptemberi ingyenes nyílt napunk oldalán lehet jelentkezni. A beiratkozási szándékot a nyílt napot követő egy héten belül telefonon kell jelezni. Maga a beiratkozás az első előadás előtt történik.

Mikor kezdődnek az előadások és a kiscsoportok, és meddig tartanak?

Az előadások vasárnap reggel fél 10-kor kezdődnek (érkezés 9 órától), és egy háromnegyed órás ebédszünettel délután háromig tartanak. A kiscsoportok rögtön ezután veszik kezdetüket, és fél hétkor érnek véget.

Hány tanítási nap van egy tanévben?

Kilenc. Havonta egy vasárnap van oktatás.

Mennyi a tandíj?

Egy teljes nap – előadás és kiscsoport – díja 11e Ft, beiratkozott hallgatók trimeszteri (3 havi) tandíjat fizetnek, amiért elérhetőkké válnak számukra az előadások videói, a kiscsoportok hangfelvételei, valamint az évfolyamoldalra feltöltött összes segédanyag.

Király u. 9. - belső udvar

Vannak-e jegyzetek, illetve azokat az iskolában be lehet-e szerezni?

Elsőéves jegyzetként Rákos Péter könyvei szolgálnak; az iskola hallgatói ezekhez kedvezményesen hozzájuthatnak. A felsőbb évfolyamokban az iskola biztosítja – ingyen – a szükséges jegyzeteket.

Lehet, hogy csak az előadásokra járok, de a csoportokon nem veszek részt?

Igen; szeretnénk, ha azok is velünk tartanának, akiket csak a humanisztikus asztrológia elméleti része érdekel.

Mi történik a kiscsoportos foglalkozásokon?

Az előadáson elhangzottak átbeszélése és az ott bemutatott technikák gyakorlása. Ehhez részben példaábrák, részben – amennyiben a résztvevők az önismeretet témaként megjelölték – a saját horoszkópok szolgálnak alapként. A kiscsoporton nincsenek kötelező feladatok, tesztek, s a csoportvezető tanár is csak azokat kérdezi, akik jelzik, szeretnének gyakorolni, hozzászólni.

Ha csak az egyéves asztrológia tanfolyam érdekel, de utána folytatni szeretném az asztrológia tanulást, azt zökkenőmentesen megtehetem-e?

Igen, mivel az egyéves képzés anyagát úgy állítottuk össze, hogy a felsőbb évfolyamok témái az itt elsajátított alapismeretekhez igazodjanak és azokat bővítsék tovább.

Mi van, ha hiányzom egy előadásról? Hogyan pótolhatom?

Az előadásokról videó- és hangfelvétel készül, így hallgatóink, amennyiben nem tudtak jelen lenni az előadáson, ezekhez a felvételekhez ingyen hozzájutnak.

Király u. 9. - előadóterem

Milyen tudást ad az egyéves asztrológia tanfolyam? Miben több a négyéves képzés?

Az első év még csak bevezető az asztrológia szemléletébe és gyakorlatába, de a hallgatók már készségszinten elsajátítják az asztrológiai személyiségrajz készítését és a saját horoszkóp tematikus elemzését. Ez a környezet – család, barátok – megértéséhez nagy segítség. A további három év a megtanult alapokat az asztrológia minden területére kiterjeszti (pszichológiai asztrológia, családdinamika, karma- és időminőség-vizsgálat: tranzitok, progressziók, revolúciók), valamint bevezet az asztrológiai önismereti konzultáció gyakorlatába.

Ha befejezem az iskolát, az egyben államilag elismert végzettséget is jelent?

A képzés tárgya – az asztrológia – nem tartozik az államilag elismert szakmák közé. Így, hasonlóan a többi asztrológiát oktató intézményhez, az iskola elvégzése nem számít hivatalos szakképesítésnek vagy iskolai végzettségnek.

Milyen papírt ad az iskola?

Az előadások és kiscsoportok látogatásáról bizonyítványt adunk, az iskolában elsajátítható elméleti és gyakorlati tudás megszerzéséről oklevelet kapnak hallgatóink.

 

  • Humanisztikus Asztrológia™