Egyéves asztrológia tanfolyam

Égi jelek vizsgálata


Körutazás az asztrológia világában

 

Nem minden asztrológia iránt érdeklődő kíván asztrológus lenni, hanem csak szeretne egy új, hatékony látásmódra szeret tenni, s az asztrológiai szemlélet által többet megérteni a világból, önmagából.

Így az első évfolyam tematikáját azoknak állítottunk össze, akik szeretnének megismerni egy új, átfogó ember- és világértelmezési módszert, mélyíteni kívánják önismeretüket, jobban megérteni olvasmányaik asztrológiai utalásait, s rálátást szeretnének nyerni az asztrológia egészére, hogy később értőn kapcsolódhassanak be olyan beszélgetésekbe, amelyekben „Ascendensről”, „fényszögekről”, „asztrológiai házakról” esik szó.

Nekik állítottuk össze a Humanisztikus Asztrológia Iskola első évfolyamának elméleti és gyakorlati tematikáját. Októbertől decemberig ismertetjük asztrológia elemeit: jegyeket, házakat, planétákat és fényszögeket, valamint az elemek értelmezésének szabályait: a horoszkóp elemzésének módszerét. Utána, az év második felében példaábrák részletes feldolgozása következik: ennek során válik gyakorlattá az asztrológia eszköztárának használata. Iskolánkban a Regiomontanus program teszi a régen oly nehézkes horoszkópelemzés folyamatát élvezetessé és könnyen elsajátíthatóvá.

Az első év végén azután kettéágazik az út. Vannak, akik magukkal viszik a tapasztalatot: az asztrológia nem babonaság, hanem sok mindenre magyarázatot adó világszemlélet és mélyre ható, szubjektivitástól mentes személyiségleíró, önismereti módszer. És vannak, akik egy év alatt annyira megszeretik az asztrológia világát, hogy még szívesen maradnak egy kicsit.

Nekik a további évek még sok-sok élményt, felismerést és szellemi izgalmat kínálnak.

 


A hagyományos és az online tanfolyamra 2021. augusztus 20-tól kezdődik a regisztráció (a fenti gomb akkor aktiválódik).

A jelentkezésnek nincsenek feltételei; minden érdeklődőt szeretettel várunk.

További részletek »