Ébredés csoport

A csoport találkozásának időpontjai: 2023. szeptember 9, október 28,  november 25,  2024. január 27, február 17, március 16,  május 4, június 1.

Helyszín: a Kuruclesi út, a találkozások egész naposak.

Kezdés: 10h, érkezés 9:30-tól, 3-as kapucsengő

Az alkalmankénti anyagi hozzájárulás (az iskola más programjain való részvétel függvényében): 8–15e Ft

 


A világkorszak-váltással elérkeztünk egy új térbe és időbe, ami látszólag ugyanaz a világ, de ha jól figyelünk, látjuk, a felszín már itt-ott áttetszővé vált, s áttűnik rajta egy új, születendő dimenzió. E változás részese mind, ami a Földön él és anyagban van – így mi magunk is. Vagyis mibennünk is át-áttűnik valami új, más, aminek még nevet sem tudunk adni.

Ez az új a Vízöntő-kor, amiről csak annyit tudunk, hogy benne a Halak víz elemét a levegő elem váltja fel.

Vagyis az ismerős, hol szépséges, hol fájó lelki fókusz valamilyen szellemi nézőpontra, élményre, pozícióba helyeződik át. Amiről az alapábra annyit árul el, hogy a függés-függetlenedés és az Uránusz már ismert analógiái mentén fog megvalósulni.

Az ébredés kora c. kötet felszólítás, meghívás az új világkorszak szellemi alapjainak feltérképezésére. Arra, hogy vágjunk neki – csoportosan – egy felfedező útnak, közös szellemi teret építve, s azon járva tapasztaljunk, tanuljunk.

Egy előőrs már négy éve kutatja ezt a vidéket. Az ő útjuk összegzése az, ami az Ébredés-könyvben olvasható.

Ősztől egy új csoport vág neki a felfedező útnak, s ebbe a közösségbe most szeretettel meghívunk! Az együttlétek workshop-jellegűek, vagyis felváltva lesznek előadások, állítások, új technikák, és két találkozás között feladatok is (olvasni-, megnézni-, gyűjteni-, utánanézni valók).

 

 

TÉMÁK, TERVEK

erre az évadra

 

 • Hibák a Mátrixban – minden, ami ellentmond annak, amit eddig tudunk a világról
 • Nagy elődök nyomdokain a járatlan úton – meglátásaik és tévedéseik tanulsága
 • Üzenetek a múltból – világkorszakok, eredetábra, Tarot
 • Történetünk a Föld-korszak előtt – egyéni állítások
 • A harmadik szem használata – gyakorlatok, technikák
 • A Vízöntő üzenete; „öntsd ki” – mit és hogyan?
 • Két nyelv, két világ – ki, mi a lélek, és ki, mi a szellem?
 • A Vízöntő két hullámvonala – két párhuzamos síkon létezünk?
 • A Föld-játéktér feltérképezése – ki játszik kivel, mi a játék célja, és mik a szabályok?
 • A kifordított tér misztériuma – Claudia és a teniszlabda
 • A psziché terén kívüli énállapotok – egyéni állítások
 • Utak a lunaritás teréből a szoláris térbe – gyakorlatok, technikák
 • A Nap-Uránusz tengely, Atlantisz és a Vízöntő kora – a teremtő tudat új hajnala
 • S végül, de nem utolsó sorban: az „ébredés” útjai

 


Ha még nem jelentkeztél a csoportba, és jönnél, itt nyomj egy gombot:

  Név

  E-mail (a regisztráció visszaigazolására)

  Üzenet (ha kérdésed vagy kérésed van):

   

  (Amennyiben hamarosan nem érkezik tőlünk automatikus válaszlevél, akkor az e-mail címedet tévesen írtad be – ez esetben kérlek, küldd el újra a regisztrációdat!)


  Végezetül az előőrs, a Vízöntő csoport tagjainak üzenete azoknak, akik most fontolgatják, hogy az ösvénytelen földre lépnek:

   

  „Ez egy hihetetlenül izgalmas szellemi kaland. Általa kibomlik, megnyílik egy addig nem ismert, másik dimenzió, melyről szép lassan kiderül, hogy – szemben mindazzal, mit eddig hittél és tapasztaltál – ez az egyetlen, ami igazi, valóságos, és értelme van.

  Sok új ismerettel, tapasztalattal leszel gazdagabb, de mindenekelőtt egy új nézőpontot kaphatsz, mely nem lesz feltétlenül mindig megnyugtató, de onnan ránézve a világra, az életedre és önmagadra, kirajzolódik előtted egy teljesebb kép, melyről eddig csak sejtetted, hogy töredezett.

  Közben egy hatalmas kaland, ahogy találkozásról találkozásra (és ezek hatására azokon kívül is) lehullnak a kulisszákat rejtő függönyök, és megláthatod a dolgok megszokott rendje mögött rejlő valóságot. És, ami a legnagyobb kaland, találkozhatsz önmagaddal, úgy, ahogy eddig sosem. Azzal az önmagaddal, akit megismerve végre megtudhatod, mi az igazi célja ittlétednek. A verset idézve megláthatod:

  …honnan jöttél,       
  mi tart itt
  s hogy ki vagy.”

  Sztanik Attila

   

  „Személy szerint én új látásmódot, a gondolkodásom függetlenedését kaptam. Ma már sokkal jobban rálátok a világ működésére, képes vagyok helyzetekben kicsit hátra lépni, és új szemmel ránézni a dolgokra. Úgy érzem, hogy az igazán LÁTÓ szemem nyiladozik, és ez a folyamat állandósult, így minden nap valami új élményt kapok azóta is.. Ez a folyamat nemcsak a külső világ érzékelésében hozott változást nekem, hanem a saját magamra való rálátásban is, ahol szintén felfedező úton vagyok a mélyebb rétegekbe, nap mint nap.

  Nagy élmény ezt csoportban átélni, mert a többiek is hatalmas inspirációt adnak a vízöntős látásmódhoz, amit nagyon élvezek. Így a meglátások, felfedezések öröme is hatványozódik.

  Aki nyitott az újra, a Vízöntő korszak működésére, és abban a saját helyére, az mindenképpen vágjon bele! Néha nehéz, de összességében nagyon izgalmas útra vállalkozik. Hajrá!”

  Farkas Bea

   

  „A Vízöntő csoportba a könnyed kíváncsiság terelgetett. Felderítők voltunk egy ismeretlen terepen. Játékos, izgalmas és rendkívül érdekes volt minden találkozás.

  Később az ismert történetek visszanézve új értelmet nyerve egy újabb történetet bontottak ki. Érdekes volt megfigyelni, hogy sokszor már kész üzeneteket kaptunk, amit akkor nem vettünk észre, vagy csak nem értettük.  Ebből is látszott, hogy egy úton vagyunk, ahol egyes állomásoknál még nem voltunk készen, de a csomagot magunkkal vittük, és később ki is tudtuk bontani. Ez az út nem ért véget, folyamatosan alakul és vele együtt mi is.”

  Nagy Boglárka

   

  „A Vízöntő csoport: játék, izgalmas felfedező út, olyan szellemi vidékeken, ahol korábban sosem jártunk. Ahogy a felfedezett tájak nyomán rajzolt térkép kívül-belül gazdagodik, úgy válik komolyabbá és tartalmasabbá a kaland, és kíván egyre több elmélyülést az út. Mert az idő, amit a korszakváltás is jelöl, kivételes és kitüntetett. Részt venni, jelen lenni ebben csak felelősen és tudatosan érdemes. A Vízöntő látni segít, a valódit a lényegtelentől szétválasztani. Segít, hogy szokássá váljék az a tudatosság, amivel a szellem kincsei megmutatkoznak.”

  Kovács Edina

   

  „A Vízöntő csoport megtapasztalása olyan üzeneteknek és információknak, melyek révén kirajzolódik egy sosemvolt tér, ami aztán mindennél valóságosabbá válik, és érzékelni kezded majd a földi színpad díszleteinek leomlását.

  És sorolom alább, hogy mit kaptam a kalandon és közös utazáson túl a Vízöntő csoporttól:

   • új – szellemi – nézőpontot, tisztánlátást, objektivitást;
   • menedéket és támaszt a rogyadozó világ nehézségeit illetően;
   • lehetőséget önmagam egyre mélyebb megismerésére, a magammal való újszerű találkozásra;
   • és  a tortán habként: értő, figyelmes, támogató társakat és barátokat.

  Vágj bele a kalandba, minden pillanata megéri!”

  Tóth Erika

   

  „Egy új rálátást, egy új megtapasztalást, egy új gondolati kört az addigi betonbiztosnak hitt léttel kapcsolatos elképzelésemnek. Egy új lehetőséget arra, hogy az addig egyértelműnek vélt világomat újra értékeljem, új szemmel nézzek rá.  Egy játékot, hogyan ne vegyem – akár magamat is – túl komolyan, hogyan játsszak újra.  Önismeretet, hogyan ámítom, altatom magamat folyamatosan. Lehetőséget, hogy egy másik fókusszal folytassam a földi létemet.”

  Debreczeni Judit

   

  „Igazi társakat az úton, akikre mindig is vágytam. Segítségükkel és támogatásukkal szabadabb és függetlenebb lettem, könnyebbé váltam, tisztábban látom a föld és ég dolgait. Fantasztikus élmények, csodálatos – néha fájdalmas – felismerések és önmagam olyan mély megismerése, amilyenről álmodni sem mertem soha.”

  Pinczés Szilárd